dimecres, 6 de maig del 2009

Ja arriba el GIRO!!!

Aquest dissabte comença el Giro d'Italia. Un any molt especial, el 2009 s'esdevé el centenari d'aquest cursa. tindrem Giro fins l'1 de juny, comptant els dos dies de descans.

La carrera de la "maglia rosa" comptarà en aquesta edició de 3.395,5 quilòmetres. Començarà amb una contrarellotge per equips de 20 km. al Lido de Venàcia i conclourà a Roma, amb una contrarellotge individual de 15,3 km. El Giro d'Itàlia del Centenari comptarà en total amb 21 etapes, d'aquestes 3 cronometrades, 7 planes, 4 de muntanya i 7 d'alta muntanya, amb 6 arribades en ports. La "corsa rosa" tindrà com a sostre l'anomenanda Cima Coppi, en honor del mític corredor, al Col d'Isoard, de 2.360 metras d'altura, a la que s'arribarà en la 10ena etapa.El Giro de 2009 tindrá 2 dies de descans i tocarà Àustria, arribant a la 6ena etapa (a Mayrhofen) i sortint a la 7ena, per tornar al territori italià. Feia cap a 58 anys que el Giro no acabava a Roma i en aquesta ocasió a més de la capital també baixarà per la bota per arribar fins a Nàpols i pujar al Vesubi, el famós volcà del sud d'Itàlia.
22 seràn els equips integrats per 9 homes cadascun que el dissabte buscaràn el seu temps a la crono que obrirà el Giro del Centenari.
Malauradament la única televisió que emetrà la cursa en exclusiva serà EUROSPORTS. O sigui que els que tinguin parabòlica són els afortunats. Els altres haurem de recórrer a Internet i diaris.