diumenge, 9 de maig del 2010

Terra de Remences 2010 - Primera cursa de carretera

Experiènia a repetir sens cap mena de dubte.

Avui em llevava a les 5.30h per esmorzar i marxar cap a Sant Esteve d'en Bas a intentar acabar la volta llarga de la XIII Terra de Remences (175km). Després d'una setmana passada en gran part per aigüa i amb unes expectatives no gaire bones pel cap de setmana, metereològicament parlant. Vaig passar-me el dissabte mirant el meteocat per veure com evolucionava la tempesta que ens ha de passar. Tot semblava indicar que el ruixat havia de caure al migdia, així que amb una mica de sort ens tocaria cap al final. Doncs res més lluny de la realitat, ha sigut pujar Capsacosta i a dos quilòmetres per fer port, començava a mullar-me, i la cosa ha anat cada vegada a més fins a Ripoll.

IMPRESSIONANT la que ha caigut des de Sant Pau de Seguries fins a Ripoll. Pujant al coll de Canes la pluja ha baixat d'intensitat tot i mantenir-se. He fet el coll i després venia la part perillosa, amb la pluja i l'estat de la carretera calia anar amb molt de compte amb la baixada a Olot. He comptat un parell o tres de revolts molt tancats, la resta eren força oberts i permetien veure força bé si pujava algun animal amb cotxe (que n'hi hagut algun) per l'altre carril, així doncs, els podies ocupar amb prudència i això et permetia baixar amb certa velocitat (més de la que em pensava) sense haver de tombar-te massa.

Ha estat mentre baixava que m'he començat a plantejar la possibilitat de no fer la llarga i acabar la curta, el cel semblava indicar que m'esperava més pluja i per tant el mateix estat de la carretera a la banda de Manlleu i Torelló, he pensat que no sé si valia la pena estar tant de temps en remull. He pres una decisió i he apretat una mica i gastar "uns quants cartutxos" acabant la baixada fins Olot i pel seguit de carreteretes d'Olot fins arribar al trencant amb la llarga. Mentre feia les carreteretes ha començat a fer presència el vent, el que faltava, un vent emprenyós que venia de cara però que estava aclarint el dia, a bones hores!!!

Tant de bo el dia s'hagués aclarit abans. Val a dir que he dubtat al veure el trencant cap a la llarga, però els "cartutxos" que volia gastar a Bracons me'ls he polit baixant a Olot i d'Olot fins al trencant amb la llarga.

A veure si l'any que ve fa més bon temps. La gent comentava que en els darrers anys la pluja aigualeix una mica la festa i és una autèntica llàstima, perquè sense pluja ha de ser espectacular.

En definitiva, tot i la pluja, i haver fet la curta, l'entusiasme amb aquesta XIII Terra de Remences, el meu bateig  -i mai millor dit-  en una cursa de carretera, bé en aquest cas, cursa de fons, m'omple molt. Perquè desenganyem-nos, de "marxa" res, amb el Daró fa dues setmanes i en la majoria de "marxes" ja es veu, tohom apreta les dents. M'he sentit molt bé durant tota la cursa, he apretat on m'ha semblat que ho havia de fer i he aguantat les estrabades de diferents grups. Avui més que mai TOTsuma, anem pel bon camí!

Al final, la curta (95km) amb un temps de 2h 55' 53" uns segons que m'han fet passar del diploma d'OR al d'ARGENT, ja té c_llons la cosa! jajajaja... què hi farem!

CLASSIFICACIÓ volta curta:
Classificat en la categoria A en la posició 76 d'un total de 411
Classificat en la General en la posició 211 de 1974 participants