dissabte, 14 d’agost de 2010

El proper 27 d'agost THE NORTH FACE ULTRA-TRAIL DU MONTBLANC

Queden un parell de setmanes per aquesta gran cursa de muntanya de semi autosuficiència. Una de les curses de muntanya més emblemàtiques del planeta. Més d'un miler de voluntaris col·laboraran perquè prop de 2300 corredors experimentats amb un mínim de 4 punts acumulats en curses que l'organització determina,  voltin el Montblanc (4810m.); en alguns moments fins a una altura de 2500m; passant per diversos colls, refugis i rutes d'alta muntanya de França, Itàlia i Suïssa. Temps límit: 46 hores.I entre tots aquests un català amb gran projecció en el món de les curses de muntanya: KILIAN JORNET BURGADA. Aquest campió d'Europa i del món de trail running i skyrunning amb tan sols 22 anys, disposa d'un extens i espectacular currículum.

Sempre que sento que ha fet alguna gesta esportiva, com per exemple, el record precisament de l'Ultra-trail del Montblanc el 2008 en 20h 56' 59", superant en més d'una hora el segon classificat, recordo el moment que el vam conèixer a la final dels campionats d'Europa a Zegama (País Basc) el 2007 de la mà dels amics del programa Temps d'Aventura de Televisió de Catalunya.


Aquella va ser una experiència inoblidable pel sol fet que ens toqués el viatge a Zegama amb la gent de TV3, però sobretot per poder conviure i conèixer els corredors de la selecció catalana de curses de muntanya, viatjant amb ells fins allà i poder-hi parlar amb total proximitat. Recordo que en Kilian era molt jovenet, era un adolescent més, semblava que parlaves amb un germà petit, era tímid i semblava que els seus èxits i la seva reputació esportiva no anaven amb ell.Molta sort Kilian per aquest dia 27!!!  Foto del Montblanc (primer cim nevat de l'esquerra) del passat 6 d'agost