dimarts, 13 de juliol del 2010

Vuit dies després tornem a Sant Hilari!

Aquest diumenge hem tornat a pujar a Sant Hilari, però si la setmana passada ho vam fer per Santa Coloma, ahir ho vam fer per l'altra banda, per Anglès i Osor.

Aquest diumenge ja vam sortir amb més claca:  Pipo, Nava, Àngel, Marc García i Jordi Mont (C.C. Escoleta del BTT) i Xavier González, Albert Barbé i jo (C.C.Platja d'Aro).

El circuit: SANT FELIU DE GUÍXOLS / Sta.Cristina d'Aro / Llagostera / Cassà de la Selva / Campllong / Riudellots de la Selva / a la rotonda de sota la N-II agafem la crta. que porta a Vilobí d'Onyar / just abans d'entrar al poble girem a la dreta cap a Salitja / Salitja / crta. de Vilobí d'Onyar a Estanyol GI-534 [aquí en Jordi Mont ha marxat perquè tenia que arribar abans a casa] / Estanyol / seguim per la GI-540 fins enllaçar amb la carretera que porta a Anglès N-141/ Anglès [aquí l'Albert Barbé també ha marxat]/ i cap a Osor per la GI-542 / Sant Hilari / crta. de Santa Coloma a St.Hilari GI-551 / Santa Coloma de Farners / agafem la crta. de Girona a Sta.Coloma GI-533 i C-63 passant urbanització Sta.Coloma Residencial, per sota l'Eix i urbanització Can Terrer / fins arribar a Vilobí d'Onyar / creuem el poble i agafem la crta. de Vilobí d'Onyar que porta a la N.II / Riudellots de la Selva / Campllong / Cassà de la Selva [davant la calor decidim parar a Sta. Coloma a beure aigua d'una font i a remullar-nos una mica] / Llagostera / Sant Miquel d'Aro / Sta.Cristina d'Aro / SANT FELIU DE GUÍXOLS.


Al final:
Distància: 144 km
Temps: 5h 33'
Mitja: 26'5 km/h



Valoració:
De nou Sant Hilari. Aquest cop però amb més gent que equival a més diversió, però que no menys suavitat. Els companys de l'Escoleta del Btt són gent de bona pasta i a més de la broma però no treu que sempre anem a un ritme allegro. De fet aquesta és la tònica i sabem el què hi ha. Tot va començar sortint amb ells amb btt, un per l'altre vam començar a augmentar el ritme de les sortides, i és clar, amb en Xavi aguantàvem com "cosacos", després van passar a augmentar la distància i les hores de les sortides en btt sense baixar el ritme, a l'estiu passat vam fer alguna sortideta en carretera però no masses però ja s'apuntava a que la cosa tindria la mateixa evolució i aquest any portem unes quantes sortides en carretera i certament, cada cop fem distàncies més llargues, més sovint i a ritmes alts. 

Durant la sortida de diumenge hi va haver moments de ritme constant i moments en què es va anar fent la goma. Que no és dolent, però que massa sovint i de tant curta durada, amb aquesta calor destrueix foça.  El resultat és que tots som orgullosos, no ens volem despenjar i que això són uns bons entrenaments d'intensitat al cap de setmana.

Anant cap a Sant Hilari vam anar força tranquils però pujant des d'Osor vam pujar més a ritme (tot gaudint d'unes ombres impressionants que pujant per Sta.Coloma no trobes) i després de la parada a St.Hilari es va mantenir fins a la tornada a casa, vam baixar ràpid fins a Sta.Coloma i fins a Sta.Cristina llevat de moments puntuals d'acceleracions que mataven força amb la calor, la constància va dominar. De Cassà de la Selva a Sta.Cristina no va haver acceleracions però es va posar un ritme de creuer mirant de mantenir-lo pujant a St.Miquel per veure com anava la maquinària i estic força content, llevat potser del cul, que cap al final el tenia ja una mica consentit (bé més aviat escaldat de tanta calor), em tirava enrera en el seient i, suposo que per culpa d'això, se'm va acabar enrampant la planta del peu.

En tirades llargues sempre tinc ganes de veure la gràfica de la freqüència cardíaca per veure com progresso i la meva sorpresa ha estat quan he vist que durant el recorregut les pulsacions s'han mantingut en la zona d'intensitat moderada prop d'un 80%, i alta, però que en pocs moments han arribat a la zona d'intensitat màxima; he deduït que amb l'anada tranquil·la a Sant Hilari les cames han seguit un escalfament progressiu que els ha anat bé. Un dels moments que he assolit l'intensitat màxima ha estat al final a St.Miquel d'Aro, per variar,  i tampoc han pujat com em pensava, 184ppm. que déu n'hi do, però que altres vegades en aquest punt havia arribat a les 200ppm cosa que no era bon indicatiu. 

L'aturada dels dies anteriors m'ha anat bé i d'ençà del dissabte passat que vaig reemprendre la bici porto més de 500 km, que per mi són molts en 4 sortides dins d'una matexa setmana. Estic molt content.

Què dir? Doncs que avui esmorzant hem coincidit en Pipo, en Nava i en Xavi González i s'ha parlat d'anar a Vallter (valorant-se que ens portin fins Olot i d'allà fer l'ascens i la tornada), fer alguna ruta que inclogui entrar dins a França (Beget, Prats de Molló,...). 

Quan dius que entrenes per poder sortir el cap de setmana amb els amics, un es pot fer càrrec de la dimensió real d'aquestes paraules en segons quins casos.