dimarts, 14 de setembre de 2010

OLOT - VALLTER 2000 - OLOT

Ahir dilluns, sortia a les 7h del matí de casa per anar a buscar en Nava i l'Albert Carreras a Castell d'Aro i anar fins Olot per començar una sortida en carretera que feia temps que volia fer.  

El circuit: Olot (396m.), La Canya, Sant Salvador de Bianya, el Coll de Capsacosta (870m.), Sant Pau de Segúries, Camprodon, Llanars, Vilallonga de Ter, Setcases, Vallter (2000m), i tornada cap a Olot per allà mateix.

Al final:
Temps: 4h 21' 
Distància: 101'8 km.


Valoració:
Genial. Molt bon dia i un bon ritme. 
Hem pujat 1624m de desnivell i he tardat 54' en pujar els 12km de port des de Setcases a l'estació d'esquí Vallter. Tenia moltes ganes de pujar a Vallter, el que he trobat més dur ha estat la primera part del port, al mig és qüestió de tirar de ronyons i cap al final, abans d'arribar al restaurant i al refugi de Creu Roja el desnivell disminueix i et pots recuperar una mica per encarar la última part del port i les "paelles" finals. 

Durant el port el desnivell es mou entre el 9% i el 14%. Per tenir una referència, el darrer tram de pujada a St.Grau pujant per la carretera de Tossa, el dur, és del 11%.

L'experiència d'agafar el cotxe i anar a pujar ports que habitualment no fem molt bona, perquè no hi ha aquell avantatge de conèixer el recorregut. Les vegades que ho he fet sempre ha estat positiu, si bé s'ha d'estar preparat.

Foto: la iaia que vam trobar a Vallter!