diumenge, 10 d’octubre del 2010

La "V", el "mortirolo" i 3 kg. de retjos

Avui diumenge la història es repetia: Surto o no surto? Si bé tot estava moll i en btt això mola! el cel amenaçava pluja i sortir plovent ja no mola tant. Al final un parell sms i una trucada i hi havia quorum per sortir.

Hem quedat a les 9h a la BP de Sta.Cristina amb en Pipo, en Nava, l'Àngel Pajares, en Jordi López, en Manel Casanovas i un servidor. El temps avui ja indicava que no aguantaria com ahir, però ha tardat a deixar-la caure.

Hem pujat la pista d'en Lara i quan anàvem a agafar l'altra pista per arribar a Sant Baldiri hem decidit fer la "V" i el "mortirolo" fins a Can Cabanyes. El terreny mullat afavoria que les rodes s'arrapessin bé als rampots.

Un cop a Can Cabanyes he suggerit anar cap a la zona dels Caputxins i hem enfilat la baixada, però a mig camí amb en Jordi López Ramot ens hem parat i dubtàvem de tirar per una línia, el corriol pintava bé. "L'enciclopèdia de corriols" Pipo però, ens ha advertit que al cap de poca estona ens trobaríem uns 100m de corriol de baixada molt inclinada i impossible de fer sobre la btt. Quan en Pipo ha començat a apostar-se amb en Jordi López que no el baixaria amb la bici ja m'he pensat que hi acabaríem baixant, tema picar-se tots som força orgullosos. Dit i fet, amb en Jordi hem pensat que a l'estar el terreny humit potser es podia provar i tots dos hem enfilat el corriol de la línia. Hem baixat bé però ha arribat un moment que certament hem hagut de baixar, tot i humit el terreny presentava uns xaragalls ... PERÒ ha arribat un moment màgic, què és allò que hi ha allà?, una pilota?... Noooo! Un REIG impressionant!!!


Com que portava una bossa, i tant en Jordi com a mi ens agraden els bolets, ens ha semblat un crim no agafar-lo i aquí hem destapat la capsa dels trons, tenint aquest bolet  no hem parat de veure bolets per tot arreu. Al final del corriol els altres ens esperaven i a l'ensenyar-nos la troballa han flipat, o sigui que imagineu-vos quin reig.

Hem seguit pel camí per anar direcció Caputxins i el "mirador" i tots plegats no paràvem de veure retjos, i aquí ha començat el conflicte d'interessos: continuo agafant retjos? I amb els que tinc què faig? el problema és que la bossa s'anava omplint i cada cop costava més portar la bossa, no podia seguir els companys i...  anava trobant més retjos, i és que estaven al mig del camí, què podia fer... em cridaven, em deien: 
- Xaaaavvvviiii agaaaafffffaaa'nnsss

Passat el passallís m'he trobat en Jordi López Ramot que m'esperava i m'ha dit que els altres havien anat tirant, i que ell es quedava amb mi perquè era una bogeria i també volia collir (ja no dic buscar) bolets i la veritat és que he pensat que era el millor perquè ni anava en bici, ni podia mirar si veia més bolets tranquil pensant que feia anar malament als altres. 

Un cop m'he quedat amb en Jordi, hem canviat de xip i ens hem posat el de boletaires i què us haig de dir: entre els dos uns 3 kg. de retjos i això sí, una remullada important perquè tot i els impermeables ens ha agafat el ruixat baixant la pista ampla fins a Casanova i no vegis, així fins a casa. Tius sé que no us agraden els "boletaires btteros" però hem caigut a la temptació de ple, n'hi havien a per tot i al mateix costat del camí, ja ho heu vist, era un crim deixar-los allà... són tant bons! jejeje... 

Moralina: Si vas a buscar bolets vas a buscar bolets, si vas en bici vas en bici. 
                   (però és que ha estat increïble!!!! jejeje... )