diumenge, 27 de març del 2011

Per fi els dies s'han allargat!


D'aquesta setmana destacaria la sortida del dimecres que va ser una sortida en carretera, sol, i per anar-me a escalfar. Per la gràfica encara que sembli el Pedraforca, el que vaig fer va ser un circuit circular mooolt light, però com he dit l'objectiu era "anar a l'ideia" com diem per aquí, o sigui, de cara barraca.

El circuit, el següent: SANT FELIU DE GUÍXOLS / Santa Cristina d'Aro / Castell d'Aro / Platja d'Aro / Sant Antoni de Calonge / Calonge / Alt de la Ganga / baixar per la banda de la Bisbal / i tornar a pujar l'Alt de la Ganga / Calonge / Sant Antoni de Calonge / Platja d'Aro / Castell d'Aro / Santa Cristina d'Aro / SANT FELIU DE GUÍXOLS.

Al final,
Distància: 50'14 km
Temps: 1h 40'
Mitja de velocitat: 30'2 km/h

L'altre dia destacable, ha estat el d'avui, mare meva. Havia quedat amb la gent de Bicicletes Tope de Sant Feliu de Guíxols i amb en Jordi Mont per fer una sortida llarga en carretera. M'aixeco i núvols i una mica de vent, buffff, quin panorama! Per sms em confirmen que anem en carretera. Doncs vinga! Amb la gent de Can Tope he quedat a les 9h a la BP de Sant Feliu, centre reconegut de trobada de ciclistes. Allà la majoria anaven en btt, només érem 4 en carretera (en Tomás, en Pep del Fornet, en Fede -que ahir se n'havia cascat 140- i un servidor).  Al cap d'una estona enfilàvem cap a Santa Cristina d'Aro on ens esperaven la resta (en Jordi Mont, en Carlos Luis Navarro "Trident", el "soci", el germà del "soci" -amb una btt ktm doble amb rodes de carretera- en Pep de la Fiat, en Jaume de Can Deulofeu i en Jordi "mosso".

La idea era anar a pujar Sant Hilari per Santa Coloma, baixar per Osor i tornar. La qüestió és que a Cassà de la Selva començava a plovisquejar i cap a la zona on ens dirigiem el cel estava ben negre i plujós. Hem decidit girar cap a Santa Pellaia i un cop a la Bisbal miraríem allà quin temps feia.

Aquí ha començat l'espectacle. Pujant a Sta.Pellaia tohom apretava tots les dents pujant a plat, i la pluja cada cop era més intensa. Cada cop + amunt, + ritme i + pluja. Un cop a dalt amb en Carlos "Trident" hem vist que el temps no pintava gens bé i la intensitat de la pluja ha augmentat considerablement a la baixada fins al punt que no les teníem totes i que hem pensat que potser ens haurien de venir a buscar. La majoria no portàvem impermeables, ni fundes als peus i hem quedat ben xops, a més a la baixada feia un fred que pelava,... desmoralitzant vaja!


Una cosa és veritat, tothom ha sortit en carretera avui perquè ens hem creuat un munt de gent (a dalt a Sta.Pellaia en Marc Trayter, més avall en Javi Macías de Sant Feliu i més gent del Radikal Bikes, molts de guiris, etc.).

Un cop al planer, fins a Sant Sadurní de l'Heura i fins a la Bisbal la cosa ha anat a base de sèries per generar la pròpia escalfor del cos, a veure si ens podiem refer. El problema era la roba molla. I com que sempre les coses poden anar pitjor, de Cruïlles a la Bisbal d'Empordà un vent de cara impressionant, "se es colmo!" Ha estat com un rentat i un assecat!

A la Bisbal amb en Pep del Fornet hem esperat la resta. Ja no plovia però tot estava moll, nosaltres xops i estava clar que calia retallar per l'Alt de la Ganga [els germans "soci" han tirat cap a Palafrugell]. Com no, a mesura que ens acostàvem a principi del port començava a plovinejar però no ha durat massa. Durant la pujada ens hem creuat amb una trentena o més ciclistes de l'ESPA de Banyoles.

Hem tornat a pujar a ritme i un cop a dalt ja no ens hem esperat i amb en Pep del Fornet i en Jordi Mont hem enfilat la baixada i el dia s'anava aclarint. Tot i xops ens estàvem plantejant pujar a Romanyà. Un cop a Calonge hem esperat la resta però en Jordi "mosso" per telèfon ens ha dit que havia trencat el canvi i que no podia ni circular [en Carlos "Trident" se n'ha anat a buscar la furgo a Castell d'Aro]. Nosaltres hem tornat a pujar l'Alt de la Ganga a veure si podíem fer alguna cosa però pujant ens hem creuat amb en Pep del Fornet que baixava i ens ha dit que anéssim tirant i ... toooooorna a baixar, no sense abans parar a arreglar una punxada d'en Jaume... quin dia avui! Ens ha passat de tot.

El més bo és que jo anava a davant i de cop em trobo que anava sol. Ostres! Giro i torno a pujar una part de la Ganga. Si nois, avui sobredosis de Ganga!!! Giro una curva, els veig i dic: Què paaaassa??? I tots rient, ke kabrons!! jajaja... La punxada era d'aquelles que porten cua, que si la càmara nova estava punxada, que si la bombona no ha funcionat,... i de mentres la resta fent flexions, rient per no plorar, saltant per recuperar l'escalfor, perquè allà parats, xops i amb el vent, ni t'explico.

Un cop tot arreglat, hem continuat baixant i de Romanyà res, vinga a planejar a un ritme guapo fins a Sant Antoni de Calonge, Platja d'Aro, Castell d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu.

Al final,
Distància: 89'5 km
Temps: 3h 21'

Valoració: La sortida no era la prevista però bé hem sortit del pas, i hem sumat uns quants quilòmetres en condicions adverses, que mai si sol estar prou acostumat. Diuen que al mal temps bona cara, no? jejeje... Cal ser positiu. El més important és que ningú ha pres mal, que avui era per prendre'n.