diumenge, 19 de juny del 2011

57'3 + 88'2 = 145'5 km de BTT

Aquest cap de setmana tenia ganes de recuperar la btt després de la Tramunbike i aquest cap de setmana la cosa prometia. En Pipo però, in extremis, anunciava que el diumenge no podia sortir i que alguns del grup sortien el dissabte tarda a les 14.15h de la BP de Sta.Cristina. 

Al final m'apuntava amb ells, i tenia previst fer sortida amb ells i el diumenge apropar-me amb la btt fins a Sant Grau a veure el descens. Però al matí em trobava en Josep Ribas i em diu que han quedat el diumenge per per una sortida en btt i en Jordi Mont proposa anar a els Àngels en btt, anar a veure el descens començava a esvair-se òbviament per deixar lloc a alguna de les ofertes. Però bé, anem per parts. Dissabte 18 de juny, 14.15h de la tarda, arribo a la BP de Sta.Cristina i NINGÚ!! Flipant! Com que sóc força impuntual quan quedem per sortir en bici, i se'm recrimina excessivament, si bé és cert, no ho puc negar, el primer que penso és òbvi: M'han deixat! Però miro l'hora i eren les 14.15h clavades, ke kabrons! Començo a pensar que el clan dels "don perfectos y puntuales" fan tard. Vaig cap a casa d'en Pipo pensant que me'l trobaria allà al garatge preparant la btt i res, ni rastre. Ostres, ara si que no entenc res i mira si soy buena persona! que torno a pensar que l'error és meu i que realment cansats d'esperar-me sempre, aquest cop no han deixat passar ni un minut i com que no era a l'hora en punt han marxat, i que potser tinc el rellotge atrassat, etc. Total que torno a la BP em trec el mòbil i això que veig en Nava que ve. I el primer que diu: No me lo puedo creer! Pero que estan viendo mis ojos! (en referència a que he arribat primer). Al cap d'una estona arriba en Pipo: Perdoneu he arribat amb temps just i... total una excusa cutre. I li dic he arribat el primer i com que no hi havia ningú he anat a casa teu... I em diu: Has arribat primer??? No m'ho crec!  Impressionant! Al cap d'una estona arribava en Marc García, comentàvem el circuit previst i marxàvem.

Bé tan sols volia exposar aquests diàlegs i aquesta prèvia, per demostrar-vos ohh gent gentil que no sempre arribo tard i que els altres no sempre arriben puntuals tooooommmaaa! jajajaj...

Agafem el carril bici i cap a Panedes a tot drap tots quatre perquè hi havia previst anar a fer corriols per Cassà. La cosa prometia perquè podríem qualificar de ritme exigent el que es va marcar fins a Panedes i d'allà fins a Cassà. Tan sols vam parar per atendre una comanda de musclos i dorades!! Ehhhhhh????? Res coses d'en Nava que no podia mantenir el ritme i va fer que el trucaven... bé ja sabeu com és.

Un cop al circuit de Cassà vam començar a fer corriols que no recordava haver fet mai i ja em vaig començar a exitar, és que a mi això dels corriols em posa força. Total que quatre corriols per aquí, quatre per allà, una rampa cap aquí, una altra cap allà, més corriols, en Nava es posa a davant i pim, pam, pum, en Nava per terra intentant malmetre una rabassa inofensiva que hi havia al mig del camí. És broma Nava! Amb això de les rabasses haurien de fer el Manual universal para aquellos encargados podar rabassas. A veure, por la glória de mi madre arraneu bé les branques que surten de la rabassa, les deixen que semblen eriçons de mar i es converteixen en veritables trampes, et caus a sobre i prepara't, et quedes enforquillat i com diu el meu pare: treballs en gran!

Total que fem la broma de rigor: S'ha matao Paco! I això que en Nava diu: Doncs sí! Automàticament es van acabar les bromes. Quan vam veure el tall de seguida es va fer un silenci. Es veia que era profund, i sortia força sang. Quatre improperis lògics d'en Nava que no repetiré aquí i vam acabar de baixar i vam agafar una pista per tornar cap a casa per on havíem vingut, a en Nava li sabia greu, però amb aquestes coses no es pot fer res. La tornada no va ser avorrida, i quan vam deixar en Nava a Castell d'Aro pel carril bici fins a Sant Feliu ens vam desviar a la dreta abans d'arribar a Vilar d'Aro i vam anar pujant fins a Can Camona i d'allà fins al Caixa Girona de Sant Feliu on ens vam marcar quatre escalfades més.

Al final,
Distància: 57'3 km
Temps: 4h 15'
Desnivell +:  858m.


El dissabte  cap a les 19h arribo a casa, dutxa, estiraments, menjar i intentar reposar per l'endemà. El diumenge m'aixeco a les 7h i les cames veig que no s'han recuperat del tot per afrontar Sant Feliu /els Àngels / Sant Feliu amb btt i amb el personal inscrit. Però com que sóc una mica masoca, em vesteixo, esmorzar i tu: gasssss! Arribo tard per variar a Sta.Cristina jajajaja... i al final som en Jordi Mont del Matxacuca, en Xavi Gimeno de Bicicletes Esteve, en Jordi Espinosa de l'Escoleta Btt i un servidor del Platja d'Aro. Només arribar arrenquem i ja comencem pujant per Bell-lloc fins a Romanyà per l'asfalt, i de seguida anem a totes a ritme alt. Després anem a buscar la carretera que porta a Puig d'Arques, girem a la dreta per pujar i passar per Font Josepa, seguim i tornem a la pista per acabar girant a l'esquerra i pujar el Matxo Mort més endavant. Anem cap a Can Sitjà i en direcció els Metges, baixem i anem pujant per anar a buscar la carretera de Santa Pellaia i després anem fent pujades i baixades curtes que ens porten fins a Sant Mateu de Montnegre i una darrera pujada més llarga per arribar a la carretera dels Àngels, i fem 1'2km d'asfalt fins al Santuari dels Àngels, punt més alt del dia. Fins els Àngels hem anat a un ritme força alegre i sense pausa, bufff!! A cada repetxó pal! M'ha donat la sensació que quan feia algun comentari en referència a que notava cansament d'ahir, els tius s'alegraven i apretaven el ritme, mira que buenas personas!

Un cop als Àngels parada i fonda! Plàtan, barreta, ... típiques converses de components de la btt, que si pneumàtics, que si discs de fre, etc. Al cap d'una estoneta enfilem la baixada cap a Sant Martí Vell, i d'aquí per asfalt fins a Madremanya i d'aquí continuem fins a Monells a un ritme "carretero" però amb la btt, un cop a Monells anem cap a Sant Sadurní de l'Heura i d'aquí per la carretera que porta a la Bisbal uns 200m per acabar girant a la dreta i enfilar una recta que ens porta a creuar un riu i a l'inici d'una pista de que va pujant fins a Puig d'Arques. Un cop a Can Sitjà hem baixat pel Matxo Mort, cap a Font Josepa, i cap a Romanyà de nou per tornar a baixar per Bell-lloc i agafar el carril bici fins a la BP de Sta. Cristina. Allà s'han quedat en Jordi i en Xavi i amb l'Espi hem anat cap a Sant Feliu pel circuit del Caixa Girona i fins aquí la ruta canyera d'avui!

Al final,
Distància: 88'2 km
Temps: 4h 34'
Desnivell +: 1718 m

Com que he parat el pulsòmetre a els Àngels us he ajuntat les dues gràfiques.

     Romanyà / P.d'Arques/  Metges     Sta.Pellaia/ Montnegre/ Els Àngels       Puig d'Arques/ Romanyà
Valoració:
Gran cap de setmana de btt amb els amics. Avui pensava que patiria més però ha estat tan sols fins als Àngels que no estava massa fresc per no haver reposat prou d'ençà ahir a les 19h que vam acabar i avui a les 8h. Entre la parada als Àngels i la baixada a Sant Martí Vell m'he refet força i després per l'asfalt i pujant al Puig d'Arques m'he trobat molt millor.  ;-D