diumenge, 30 d’agost del 2009

17ens a les 6 HORES DE RESISTÈNCIA DE SANT GREGORI. Edició 2009

El passat dissabte 29 d'agost va tenir a Sant Gregori (Girona) una nova edició de les 6 hores de resistència en BTT. Per a mi era el primer any, una nova experiència i sobretot un bon entrenament. Van ésser pures sèries de 3'8km a tope. Segons els meus companys d'equip, que ja havien participat en altres edicions, el recorregut era una variant del fet les altres vegades. Un circuit ràpid, molt sec i amb algun desnivell important.

Vam arribar a quarts de 15h i a les 15h es donava la sortida. Vam arribar, vam muntar el nostre box, i després de decidir que en Manel iniciés els relleus va sortir a fer una volta de reconeixement. Amb en Ricky vam acabar de muntar el box i vam conèixer en Claudi Esteva un noi de Barcelona que estiueja a l'Armentera. Aquest noi li feia il·lusió participar a les 6 hores però no tenia equip i ens va demanar si se'ns podia afegir.
La roda va ésser la següent: MANEL - XAVI - RICKY -CLAUDI

Un cop vam tenir el box muntat vam sortir amb en Ricky a fer la volta de reconeixement del circuit, la qual cosa va anar prou bé perquè hi havia un parell de zones que calia fer el canvi de plat i pinyons abans d'entrar-hi.

Arribem i es donava la sortida! En Manel sortia de la posició 29 d'una graella de finalment 33 equips dels 35 apuntats en un principi. Rigurós ordre d'inscripció. Tot i que aquesta col·locació a la graella va marcar molt la nostra posició final, cal reconèixer el gran treball que va fer en Manel al remuntar deu llocs a la seva primera volta col·locant el nostre equip en la posició 19 al final del seu relleu. A partir d'aquí i al llarg de les 6 hores, entre tots vam remuntar tan sols dos llocs més. Ens vam col·locar al lloc 17è i el vam anar mantenint, evitant que ens el prenguessin però alhora intentant millorar. Millorar era difícil, en Ricky i jo pràcticament realitzàvem els mateixos temps per volta, una mitja d'entre 12'30" i 13' i en Laurie feia una mitja d'entre 13'30" i 14'. En Manel, per segons, era el que feia els temps més ràpids dels quatre, tot i tenir dues punxades i el trencament d'un radi. Feia una mitja de 12' segons amunt segons avall, tret de l'última volta, ja en plena foscor, que amb el frontal va fer un temps de 13'47". La resta de l'equip procuràvem que la diferència amb en Manel no fos de més d'un minut.El moment emocionant de les 6 hores va arribar a la darrera volta, que pensàvem que no podríem fer perquè quedaven pocs minuts per acomplir-se les 6 hores i en Laurie encara no havia arribat. Va ésser al darrer minut que va arribar en Claudi i en Manel va poder sortir dins el temps per realitzar la última volta i augmentar el nombre de voltes de l'equip a 29.

Una tarda molt emocionant i intensa, molt divertida! Podem calcular que l'equip va fer al voltant de 120km, que cadascú va fer uns 30km aproximadament, i que l'equip, com si d'un sol home es tractés, anava gairebé a una mitja de 20km/h.