diumenge, 27 de febrer del 2011

46'8 + 61'4 = 108'2 km BTT

Cap de setmana de btt. El dissabte a la tarda erem en Pipo, en Pere, en Roger, l'Àngel i l'Albert del Club Ciclista Escoleta BTT, el picat d'en Xavi Gimeno de Bicicletes Esteve (jajaja... És brooooma!) i un servidor del Club Ciclista Platja d'Aro. Sortíem a les 14h de la BP de Sta.Cristina d'Aro i la idea era anar a fer part del recorregut de la marxa per parelles de Llagostera 2010. 

Aquest 2010 no la vaig anar a fer i m'havien comentat que hi havia zones molt xules, i en Pipo ens les va ensenyar. La veritat és que va estar molt bé. Però d'entrada volia destacar la pujada sorpresa que vam fer a la zona de Solius només començar, com aquell qui diu, gran rampot!. També destacable el camí del molí del Xòrrec i el pas de Can Font que portem fent ja un parell de setmanes i que és genial (avui l'he fet a l'inversa jejeje...).

Malauradament l'Albert Riera va haver de deixar-nos abans d'hora per problemes a la mà dreta, sembla ser que un problema de tendons l'haurà de solucionar al quiròfan. Millora't Albert!

Al final,
Temps: 3h 55'
Distància: 46'8 km
Desnivell positiu: 946 m.


Va ser una sortida bàsicament a base de corriols i de pujades i baixades, com es pot veure al perfil.

Al dissabte al vespre tenia ganes de sortir l'endemà. En Pipo, en Nava i un parell de companys de club havien quedat a les 9h a la BP per sortir "a passejar" segons en Pipo. La gent de Bicicletes TOPE organitzaven una mega sortida multitudinària, però sembla ser que era bàsicament per pistes, i pocs trams tècnics. Com que feia uns dies que no veia en Xavi González el vaig trucar a veure si sortia i vam quedar per diumenge a les 10h en carretera, sempre subjecte a com veièssim el temps el diumenge abans de sortir.

El diumenge al matí m'he llevat a les 8.30h i el carrer moll i un vent força elevat, o sigui que després de trucar en Xavi i descartar la carretera, com que en Xavi no podia agafar la btt per problemes mecànics, he decidit sortir sol.

Mentre pujava la carretera de Girona pensava què fer i he decidit sortir a fer pujades. El recorregut: Pistes d'en Lara / Sant Baldiri / pista cap a Cal Federal / un cop a l'església de Sant Grau he anat per la pista que surt de l'església i va en direcció a Tossa. Allà he vist un tram final amb palets, que deu ser del descens que van muntar els de Llagostera. He continuat cap a avall direcció a Tossa fins cap a la meitat i allà he enfilat la pujada cap a Cadiretes per una pista que feia temps que no feia que té uns rampots considerables i que porta a una pineda a poc més d'un centenar de metres de Cadiretes. Allà he girat cap a l'esquerra i fins acabar d'arribar al PUIG DE CADIRETES. He pujat fins la pedra, i primera parada per menjar una mica. Allà tant tranquil menjant la barreta veig el que semblava un gat (per la mida) però no! era una guineu vermella, que guapa. Ens hem creuat les mirades i ha fugit cap a l'interior del bosc. Aquesta són d'aquelles coses que doten el bosc d'un tel màgic, dieu-me friki!

Imatge extreta d'Internet
Reemprenc la ruta i la idea era anar a cap a l'altra banda, cap a les Gavarres i pujar a Romanyà. He baixat de Cadiretes, he creuat la carretera de St. Grau, he anat cap a Can Cabanyes, he agafat la baixada que porta al camí romàntic (on se me n'ha anat una mica la bola jejeje...) i el carril verd, que passa per davant de la pujada del Vietnam (quins noms, mare meva!) i vinga a creuar el riu fins arribar a l'entrada del camí del molí del Xòrrec i el pas de Can Font, per on normalment sortim. He fet el camí a l'inversa de com el fem normalment, i també ha resultat prou guapo de fer en aquesta direcció.

Un cop acabat he continuat la pista fins anar a buscar el pas que passa per sota el pont de la pujada de l'Alou per encarrilar la segona part de la sortida. Un cop he arribat al carril bici, l'he creuat i he pujat per la pista que passa pel costat de la tanca i que porta a la carretera de St Miquel d'Aro però enlloc de tirar recte he girat cap a la dreta i he anat pujant fins arribar a la carretera de St. Miquel d'Aro a l'altura de Can Llorens. He tirat per asfalt fins al trencant que porta a la zona d'escalada de Salenys (aquí m'he creuat amb un professional de carretera de l'equip Columbia HTC amb una S-Works tota negra espectacular. El mal educat no ha saludat).

Giro a Salenys i cap amunt per la pista-camí que acaba portant fins a la mateixa carretera de St. Miquel d'Aro però prop de la zona del rampot d'asfalt de St. Miquel d'Aro, allà normalment es fa uns 80 m d'asfalt i tornes a entrar a la dreta a una altra pista que porta a la carretera de Romanyà que ve de la Font Picant. Allà asfalt cap a l'esquerra i a l'entrar al corriol que puja a dalt a Romanyà faig la segona parada curta per menjar una altra barreta i enfilar la pujada.

Un cop a ROMANYÀ reomplo el bidó a la font i he baixat per una pista de l'urbanització per anar a enllaçar amb el tram que havia fet de pujada, i després ja he fet la successió de camins de la famosa baixada tècnica de la gallina. Com m'agrada aquesta baixada, és com un eslàlom entre els brucs. Arribo a la carretera de Romanyà i torno a entrar més avall per fer la baixada que porta als camins que va netejar en Pipo davant la Font Picant

Li he fotut un ensurt a un que estava omplint una botella a la font, jajaja... i cap al camí de la línia pujant per la pineda de les barbacoes de la Font Picant. Després ja he arribat al carril bici i allà he acabat de fer la última apretada i he bloquejat la suspensió i cap a Sta.Cristina d'Aro falta gent. Pujada a Sant Feliu pel circuit del Caixa Girona i a casa.

Al final:
Temps: 3h 54'
Distància: 61'4 km
Desnivell positiu: 1320 m.

 

Bon cap de setmana de btt. He tingut molt bones sensacions els dos dies i això em fa estar bé i motivat. Que duri!